Project Gallery

Project Gallery

Atlanta – Brookhaven Master Bathroom

Before

After

Design Dilemma:
coming soon

What we did:
coming soon


Atlanta, (Brookhaven) – Project

Before

After

Design Dilemma:

My client purchased this existing home and was never happy with the dental molding throughout the house. With a preference for a sleek, modern look, replacing the traditional white bookcases with flutes and rosettes was the number one change to be made. The open shelves had become a clutter magnet, when what this couple really needed was more storage for clothing and linens.

Since the wet bar was never used, they also wanted this replaced with cabinetry.

What I noticed immediately in the space, and was anxious to change, was the soffit and cove built around the room. Yes, it was used to house recessed can lighting, but it also made the ceilings seem lower.

What we did:

  • The white traditional bookcases and bar were replaced by smooth, sleek Shaker doors (Decora Cabinetry; Sloan door/Bombay finish).
  • Polished nickel tubular cabinet pulls in sizes proportionate to the cabinets were installed. (Richelieu)
  • A new fireplace wall was constructed so that everything is pulled forward and flush.
  • The lower section is stacked travertine.
  • The black horizontal firebox has a flame strip inside and uses ethanol to burn.
  • The homeowners wanted the fireplace to be high enough to see from the bed.
  • A mantel was created from cabinet material.
  • This same material was used to frame the new niche for the TV and equipment
  • New carpeting was installed
  • Paint colors were changed

To stay with the contemporary feel, there is no crown molding around the room


Marietta, GA Kitchen Remodel

Before

After


Atlanta, GA Master Retreat Remodel

Before

After


Alpharetta, GA Kitchen Remodel

Before

After

The homeowners love to entertain, but realized that their 1980’s kitchen didn’t work for them. Having the cooktop in the peninsula, with no venting, and very close to the sink, work space was a bit crowded. The refrigerator was located across the room and required many extra steps to retrieve items for preparing the meals.

One bonus to the design possibilities is that the homeowner is a cabinet maker and wanted a kitchen that would showcase his work. With this in mind, the design includes different types of cabinets as well as some unique interior accessories…perfect for Aging in Place.

Their goal was to eliminate the peninsula and add an island with seating. Another primary goal was to locate the refrigerator closer to the actual work area. To be able to include the island and have ample space between cabinets, the kitchen wall was pushed back to be flush with the breakfast area. Since this eliminated the door to the deck, we added a doorway across from the laundry room, and the results were two-fold. First, more natural light now enters the laundry room and hallway. Second, the homeowners discovered a new gathering area was created on a portion of the deck that was under-utilized.

The island has become the center of the kitchen, and a gathering space for family and friends


Reserve at Lake Keowee Kitchen – New Construction

Before

no images were found

After


Atlanta, GA (Buckhead) Kitchen Remodel

Before

After

The homeowners love to cook and entertain in their downtime, and the outdated kitchen in their 1960’s ranch style home didn’t blend with the modern, contemporary look in rest of their home. Traffic flow was poor because of the peninsula next to the sink. And a swinging door into the dining room next to the cooking area was awkward.

A window box at the sink was the first item they wanted eliminated in the new kitchen. Their primary goal was to have a sleek modern look in the cabinets and stainless appliances, and I feel that goal was accomplished.

Removing the built in pantry allowed us to relocate the doorway into the dining room and create a wall of pantry cabinets. Now guests view beautiful cabinets instead of the sink area. The new cooktop and additional counter space has transformed this limited cooking area into one that makes cooking fun.

In keeping with the homeowners’ wishes for a large bar area for entertaining, the space was extended and under counter appliances were added. With the new open design, traffic flows better, cooking is more efficient, and guests are entertained easily.


Atlanta, GA (Brookhaven) Kitchen Remodel

Before

After

This outdated, crowded 1970’s kitchen was expanded to create one with plenty of room to prepare food, cleanup, and entertain. The homeowners never used a front living room, and always used the dining room for each meal. With that in mind, the dining area was shifted to the front of the house, and the existing space could be used to enlarge the kitchen.


Dunwoody, GA – Kitchen Remodel

Before

After


With a family of 6, this crowded kitchen never worked well for the homeowners. The peninsula cooktop overlooked the breakfast area and family room, but walking around it created extra steps.

The homeowners wanted a more open concept that would combine the three rooms into one as much as possible. An additional request was that the overall feel remind my client of her grandmother’s kitchen with a country French look, eliminating as many wall cabinets as possible.

To accomplish this, one wall was taken out along with the peninsula. This left enough space to include an island for cooking, and bar seating for the children to do their homework.


Roswell, GA – Master Bathroom Remodel

Before

no images were found

After

Relocating an awkwardly placed shower was at the top of the list for designing this 1980’s remodel. The cabinets, plumbing fixtures, and tile were a bit outdated, and the floor plan no longer suited the homeowners.


Atlanta, GA Townhouse Kitchen Remodel

Before

After

Our Portifolio

Kitchen

Before
After

Bathroom

Before
After

2016 Best of Houzz